Aşık olduğum şehir..

Aşık olduğum şehir..

7 Ocak 2014 Salı

SİNİR OLDUKLARIM #1#





         Aslında 1 dedim ama umarım devamı gelmez. Nedendir bilmem böyle kaşlarım çatık ellerim titrek sinir modundayım. Sonra dedim ki yazayım rahatlayayım. İşe yarar mı bilmiyorum deniyorum.

1- Soru sorduğunuzda bilmediğinize inanamayıp aaa cevap şu diye tepki veren kişiler. Ben herşeyi bilmek zorundamıyım. Belki ilgilenmiyorum arkadaş.

2-Herşeyi kendine hak sana çok gören aile akraba kişileri. Ya ben çalışmıyorum evdeyim diye insanda mı değilim . Duygular istekler falan işle mi paralel. Nedir bu anlamıyorum.

3-Hobilerimden bahsedince uzaydan gelmiş icat yapmış gibi  yada çok çok lüzumsuz işler yapıyormuşum gibi aldığım tepkiler. Neye lazım olcak ki , bunu kim kullancak ki , nereye asılır ki bu . Soğuttular yemin ederim artık elim gitmiyor.

4-Dikiş dikmekten DIY gibi projelerden bahsettiğimde aldığım tepkiler. Ay alırdık ne uğraşıyorsun ki. Sen onu dikemezsin biraz zor sanki. Aman uğraşmaya değmez.

5-Yeni bir dil öğrenmek istiyorum dediğimde yada hiç ilgileri olmayan bir ülkenin filmlerinden müziklerinden bahsettiğimde ( Hindistan- Bollywood-Hintçe (urduca) ). Onlarda kim ya ay ne saçma şey, Boş kaldın galiba sen başka işin mi yok.Dinlemiyorlar bile sonra aman onları mı savunuyorsun orda mı yaşamak istiyorsun yok bilmem ne gibi ithamlar.

6-Herşeyin bir sertfikası olması gerekir diye düşünenler. Ya açın google kocaman bir kurs yok vaktim yok gidemiyorum ama işliyorum dikiyorum boyuyorum. Biliyorum bu dokunuyor işte size.

7-Dışarı çıktığımda hiçbir yerde lavaboya gidemiyorum. Pislik üstüne pislik.  Arkadaş siz deli misiniz. Temizlik imandandır. Nerde kaldı. Evinizde de mi s.çp bırakıp gidiyorsunuz. Cami lavabolarına gidin çok mecbur kalırsanız aklınızda bulunsun.

8-Evli arkadaşlarım gerçi benden başka bir bekar kalmıştı oda geçen ay evlendi. Sanki bütün hayat evlilik üzerine kurulu ikişer çocuk yaptılar. Hep aynı sohbet . Nasılsın ne yapıyorsun e hani evlenmiyormusun. Evlenmiyorum ya evlenmiyoorum bıktım sizden. Bu bir eksiklik değil. Tercih. Elbette ki bende gönlüme göre bir insan bulduğumda evleneceğim. Hiçbirinizi de çağırmayacağım.

9-Birde bunların evli değilsen çalışacaksın versiyonu var. Çalışmıyorum annem hasta ben 3 haftada bir 2 gün hastanedeyim tetkikler çekimler hariç. Hastaneye iki minübüsle gidiliyor uzak. Benim babam yok. Kardeşim tabi ki çalışıyor. Kime söyleyebilirsiniz kaç kere söyleyebilirsiniz sabah 7 de gidip sıraya girin o bölümden o bölüme koşun diye.Varsa böyle bana izin verecek işveren tanıdığınız memnuniyetle yani. Yoksa 12 - 13 sene çalıştım size sormadım.

     Yeter mi yeter sabredip okuduysanız benden mutlusu yok. Uzar gider diye korktum kestim burda. Bu kadar negatifin içinde pozitif olmaya çalışıyorum. Yada negatif benim herşey gözüme batıyor. Bilmiyorum. Ruh sağlığım eksilere doğru gidiyor. Sabır diyorum sabır.

Herkesede booollll sabırlar diliyorum.

28 yorum:

  1. İnsanların ağzı torba değil büzesin.hani bir nasrettin hoca fıkrası vardır. Nasrettin hoca oğlu ile eşegin üstüne binmiş gidiyormuş.ahali demiş, yazık hayvana, hiç eşege iki kişi binilirmi.hoca oğlunu bindirmiş.ahalı.yaşlı adam yürüyecek genç eşege binecek ha.bu seferde kendi binmiş.ahali, şunada bak yumruk kadar cocuk yürüyecek koskoca adam eşege binecek.sonra eşege binmeden yürürken., şunlarada bak sen aptallıklarına doymasınlar.esek boş gidiyor. Bunlar yürüyor diye gülmüşler.kafana takma.bu hocanın zamanında bile böyleymişki, fıkrası bu zamana kadar gelmiş. Yani insanlar hiç değişmemiş.işine gücüne bak.boşver

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan doluyor işte susuyorsun susuyorsun bir bakmışsın çökmüşsün. Hiç değişmemiş insanlar hiçte değişmeyecek bizde mi böyleyiz diyorum ama kendimi biliyorum ya. Bir insan bir iş yapsın en önde ben tebrik ediyorum ben teşvik ediyorum.

      Sil
  2. :) Üzülme adaşım ya.Bazen tahammül edemiyor insan bu saçmalıklara.Hepsine katılıyorum ama o 7. madde yok mu beni çileden çıkarıyor .Nasıl bir zihniyet hala anlayamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastanelerde , cafe ,lokanta gibi yerlerde gitmiyorum mecbur kalmadıkça hiç bir yerde. Avm dekiler biraz temiz Allahtan. İnsanlar kimse görmüyor mantığını bir bırakabilseler. Üzülmeyeceğim inşallah. Teşekkür ederim.

      Sil
  3. İşe yaramıştır umarım. İnsanlar hep konuşur, Pınar susturamazsın o yüzden o insanlara sağır olacaksın ve bunu zamanla öğreneceksin onlara sağır olmayı yani ve güleceksin sadece.. gül ve geç. Sen gülünce her şey, herkes gülmeye başlar unutma....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem inan bana duymamak için elimden geleni yapıyorum.İnsanoğlu paylaşmazsa olmuyor.Bende bazı şeyleri paylaşayım diyorum. Çok düşünüyorum gerçekten sorun bende mi diye de . İnşallah yapabilirim bundan sonra duymayacağım inşallah.

      Sil
  4. Yaz rahatla. Cevrende anlatabilecek birileri olsa bu kadar dolmazdin zaten. Herkes kendi biliyor ne cektigini. Insan anlasilmak istiyor ama zor. Hadi onu da geçtim bari her konuda fikir beyan etmeseler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle canım. Bakıyorum etrafımda insan çok aslında bakıyorum kimse yok. Her yaptığımında eleştirilmesi cabası sanırım bunun suçlusu benim yumuşak oldukça oluyor :(

      Sil
  5. Daha ne olsun ki:((insanların tek ihtiyacı empati kurabilmek,bir de ezbere konuşmamak bence.Allah huzursuzluk vereni uzak tutsun her birimizden.annene de çok geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Empati ve benim çevrem bu imkansız birşey. Amin çok amin.

      Sil
  6. Hayatta bizi sinir eden herşey yine bit insan diliyle tavrıyla oluyor.inşallah bizde birilerinin sinirine dokunmuyoruzdur.bu arada bir öneri yazını okudum ama biraz zorlandım yazı boyutunu biraz büyütersen bence herkes daha rahat okuyabilir.boşver takma kafana dicem ama maalesef takılıyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyütürüm canım bir tık daha :). İnşallah dokunuyorumdur. O kadar kızgınım ki dokunmak hoşuma gider. Şaka bir yana etliye sütlüye karışmam ben ama inşallah yoktur üzdüğüm kimse.

      Sil
  7. İnsanların dediklerinin hiç birine kulak asma he he de geç. Kendileri yapacak iş bulamadığı, kendi yetersiz olduğu için hep çevresindeki insanların açığını bulmaya çalışır bu tip insanlar. Onlara verilecek en iyi cevap umursamamak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek kabahatim ne biliyormusun. Ben hoşuma giden birşeyi sevindiğim birşeyi paylaşmak isterim. Evet karşımdakinin hiç ama hiç ilgilenmediği birşey olabilir. Ama eleştirmek aşağılamak yerine gülümseyip geçemezler mi çok mu zor. Zorsa artık bende bu huyumdan vazgeçerim. İçimde yaşarım yapacak birşey yok.

      Sil
  8. İnşallah gelmesin devamı Pınarcım, sinir olmakta haklısın, yaz ki için ferahlasın azcık :)
    Tuvalet konusuna ben de çok sinir oluyorum :( Son çıkanı tutup tekrar içeri sokasım geliyor, temizlesin diye... Üstelik bizim işyerindeki tuvaletler de çok pis bırakılıyor :(
    Neyse, ne diycektim bi de boşver sen o hobilerine, yaptıklarına ettiklerine laf edenlere, tamamen hasetliklerinden bak, yeminle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah gelmez ablam. Önceki sene üniversite sınavına gireceğimi söylediğimde aldığım tepkileri duysaydın şaşardın.Açıktan okusan ne olur iş mi bulacaksın. 30 yaşına gelmişsin kazanamazsın. Bu saatten sonra okuyacaksın ne olacak evlen çocuk yap. Ama ben bu sene mezun olacağım inşallah. O zaman cevaplarını almış olacaklar.

      Sil
  9. hahahaaaa çok güldü ama çok doğru yazmışsın ne çok var böyle insanlar, insan resmen yaptığını ya da kendini anlatamaz oldu hep öyle yargılar tavırlar bakışlar.. Çok iyi yazmışsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gün geçtikte okudukça gülmesemde gülümsüyorum yavaş yavaş.Artık anlatmıyorum sustum.

      Sil
  10. Yurdumun her bölgesinde farklı kültür var deniyor ama insan profili hep aynı. Destek olmak yok, bilir kişi gibi herşeye konuşmak var!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Destek o kelimenin anlamını bilen var mı acaba. İnsanlar kıskanç artık mutluluğu güzelliği emeği paylaşmak diye bir durum yok.

      Sil
  11. Bu tarz insanlar kendilerinin eksikliklerine gülüyorlardır. Çünkü sen onlardan iyisin, uğraşıyorsun ve başarıyorsun. Hiç sıkma canını onlar çekemediklerinden yapıyorlar emin ol. Dünya sadece onların etrafında dönüyor sanki, çok kızdım şu an. Sen yaptığın işlerle mutlu oluyorsan, rahatlıyorsan sıkıntı yok, kimseyi ilgilendirmez. Başkaları için değil kendin için yapıyorsun hem. Gerekirse cevabını da ver bence.
    Annene de çok üzüldüm canım, Allah acil şifalar versin inşaallah. İş güç evlilik falan hepsi hikaye, önemli olan huzurun mutluluğun. Kendini birşeylere mecbur hissetme sakın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Cümlesine acil şifalar. Etrafında sizin gibi insanlar olmayınca insanın şükür ki burayı açmışım ve sizlerle tanışmışım. İnsan bunalıyor. Ama dediğin gibi artık kendim için huzurum için. Beni kaybettiler yapacak birşey yok.

      Sil
  12. Annenin rahatsizligina cok uzuldum Fakat insanlari takma, agizlari gercekten torba degil ki buzesin. Hasta oldugunu bilmezler aa siskoya bak derler yada hastaliktan zayiflarsin cok cirkin kemik torbasi derler vs vs senin calismamanla ilgilide herkesin bi fikri hep olur zaten onlar en dogrusudur.
    Annene acil sifalar diliyorum, umarim en kisa zamanda sende kafani biraz toparlar ve rahatlarsin.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Ara ara geliyor böyle işte insanın sabrının taştığı günler olur ya öyle. Bir daha olmaz inşallah. Kulaklarımı tıkamayı birazcık mutluluklarımı heveslerimi kendime saklamayı öğrenmeliyim.Sevgiler benden :)

      Sil
  13. Canım sıkılmışsın belli. Bazan camı açıp "yangın vaaarrrr" diye de bağırasın geliyor mu? E hoş geldin:) İnsanları fazla takma. Onlar hep konuşurlar. Bekarken evlenmiyor musun derler. Evlenirsin, hani çocuk, geç kaldı derler. Çocuk doğar ikinciyi isterler. İkinciyi yaparsın bu kadarı yeter derler. Üçüncü gelir neyini bağlatman gerektiğini de onlar söylerler. Oğlum üniversteye gidiyor, hala daha bana 2. çocuk için baskı yapıp dua ediyorlar. Ayol size ne? İşte böyle. Kimse kendine bakmıyor da etrafı süzüyor. Bir kulağından girecek, içerde oyalanmasına bile gerek yok, laflar diğer kulaktan çıkıp gidecek, tamam mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk :) Sıkılanlar kervanına girmiştim ama yazmakta biraz geç kaldım sanırım. Bir kulaktan girecek diğerinden çıkacak söz. Hatta mümkünse hiç girmeyecek :)

      Sil
  14. Ben 36 yasinda evlendigim icin en cok bu bolumu sevdim:)) Bende yasadim ayni seyleri taki, bir yerde okudugum bir yaziyi uygulamaya koyana kadar:) Bir dugunde bekar beyana sormus yasli bir teyze: hadi bak herkes evlendi sira sende. Bir cenazede bekar kiz ayni teyzeye donup: ee bak yasitlarin oldu hadi sira sende:))
    Aynisini ben anneanneme yaptim:) Pismanmiyim tabiki hayir... Haketmisti. (yada ben cok bunalmistim, son damla oldu)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bak benim daha vaktim varmış :). Kalp kıramıyorum ben kırılıp kırılıp bitiyorum kalp kıramıyorum beceremiyorum. Susuyorum :(.

      Sil

Yorumlarınız değerlidir ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...