Aşık olduğum şehir..

Aşık olduğum şehir..

5 Ocak 2014 Pazar

Kırmızı gömlek ( ilk gömlek dikimi:))


Merhabalar ...

       Yazmassam buraya ipin ucu kaçıyor hevesim kalmıyor elim gitmiyor üşeniyorum çekiniyorum. Bazen yaptıklarımı beğenmiyorum. Bazen bilindik deyip gereksiz görüyorum. Bir türlü tam anlamıyla barışamadım blog işleriyle. Okumayı yorum yazmayı seviyorum ama saatlerce geziyorum bloglarda.


      Gömlek benim için önemliydi. Büyük bir adımdı. Yaka, kapaklı düğme yeri , ilik açma, kol yırtmacı hepsini bu gömlekte denemiş ve şükür ki öğrenmiş oldum. Google amcamın katkılarını hiçe sayamam tabi :)

       Gömleğim bu arkadaşlar :) 
 




        Kapaklı ilik yeri biraz uğraştırdı ama en sonunda e çok kolaymış dedirtti.

         Nasıl anlatılır bilemedim ama resimledim. Bu şekilde diktikten sonra dikiş payından birazcık kestim.Terslerini çevirince oldu.


          Sonra makinemde ilik açmayı artık öğrenme zamanı geldi dedim.Aldım elime düğmeyi ilik ayağını :) Kullanma kılavuzu ne dediyse yaptım.




Benim gözümü en çok korkutan da şu yaka olmuştur. Pervazı içten mi dıştanmı dikeceğim. Nasıl olcak resimlerle anlatmış arkadaşlarım anlayamıyorum.Derkennnn bu videoyu buldum.


  
      Adım adım tane tane gösteriyor. Bende aldım bilgisayarı bir durdurdum bir diktim.




                Şükürler olsun buda oldu :)

Ve nihayetinde birşeyler daha öğrenmenin verdiği mutlulukla gelip içimi dökeyim dedim.

Unutmadan kalıbım Burda dergisi Eylül  sayısından etek kısmını iptal edip uzattım o kadar :)



Herkese mutlu haftalar ...

7 yorum:

  1. Allahim insanlar ne becerikli, ben düğme dikerken zorlaniyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim. İnan bana isterse yapamayacağı çok az şey var insanların. Eminim sende yapabilirsin :)

      Sil
  2. Canım inanamıyorum sana sonunda en zoru başardın,tebrik ederim,hemde azim rtmişsin google'danbakmışsın falan:)Çok güzel olmuş ellerine sağlık,devamı gelir şimdi,gitgide elin alışır:)Çok öpüyorum,bu gömlek şans getirsin sana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha zorlarını şimdi düşünüyorum bakalım neler olcak:) Çok teşekkür ederim canım. Google olmasa zor çünkü öğretecek kimse yok etrafımda. Bende öptüm canım.

      Sil
  3. Geçen gün kaban aldım, 11 düğmesi var düğmeler gevşekti hepsini sıkılaştırmam gerekti, anneme yardım etsene dedim, annem 3 taneyi bitirdi ben daha 1. düğmeyle uğraşıyorum ofluyorum anne sen yap ya çok hızlısın filan dedim ama yok bana bıraktı.. Valla belim koptu çok sıkıldım. O yüzden seni tebrik ediyorum, sıkılmadan, yorulmadan kesip biçiyorsun ve çok güzel kıyafetler çıkarıyorsun ortaya. Bu gömleğe benzer bir gömleğim var benimde. çok güzel olmuş, ellerine sağlık canım.. Harikasın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Bende sıkılıyorum aslında, bir şeyler diktikten sonra bir kaç gün hiç yaklaşmıyorum makinaya. Birde huyum bu hemen bitti bitti bitmezse sürünüp gidiyor yaptığım iş. Bende senin gibiydim hatta daha beter iğne ipliği kaç kez elime almışım hatırlamam bile.Değiştim çok işten çıkıp evde oturmaya başlayınca.

      Sil
    2. Yine de kendine uğraşlar bulman, kendini geliştirmek istemen, öğrenmek için çabalaman takdir edilesi :)
      Kolay gelsin canımm :)

      Sil

Yorumlarınız değerlidir ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...