Aşık olduğum şehir..

Aşık olduğum şehir..

30 Ocak 2014 Perşembe

ÖRGÜ AŞKINA :)



 Merhabalar :)

      En tembel olduğum uğraş örgüdür. Ne başlasam anneme bitirtirim yada günlerce sürünür sürünür sökülür. Ama bir kaç zamandır öyle güzel şeyler görüyorum ki. Hadi çık ip al gel modunda gaza geldim. Yarın alacağım bir kaç renk ip bakalım. Birkaç resim buldum. Bakın bakalım benim gibi iştahınız açılacak mı :)














Resimlerin hepsi netten alıntıdır.


27 Ocak 2014 Pazartesi

Kartal Cuma Pazarı ..





       Merhabalar efendim :) Bir hafta sonunu daha geride bıraktık lakin işim gücüm olmadığından ötürü bana hergün pazar sanki :). Çok yoğun çalışanlara söylediklerim hoş görünebilir ama bana sorarsanız patlamak üzereyim sıkıntıdan :(.

 
      Bu hafta yine gittim eli boş döndüm. Ya keyfim olmuyor ya sıkılıyorum bir şey bulup alamıyorum bugünlerde. Size orada ki tezgahlardan bir kaç resim çektim. Yakın olan olabilir. Bir gidip bakayım diyen olabilir diye. Teyzeleri çekmemek için biraz uğraştım malum sonra ayyy bizi bilgisayara mı koycaksın herkes görür diyorlar :)







       Şimdi bakınca nasıl bunlardan seçip alamadın diyorsunuzdur. Benim alışveriş konusunda en büyük sorunum budur. Sıkıldıysam dünyanın en güzel ürününü getirin almam. Garip ben alışverişi çok sevmiyorum malesef.

Herkese musmutlu haftalar :)


24 Ocak 2014 Cuma

VEDALAR..





Vedalar zordur,
Gözyaşı değince tene...
Sevdalar zordur,
İmkansızlıklar değince yüreklere...

Bazen bir çift gözde,
Bir gülümsemenin ışık'ıyla başlar herşey...
Ve bazen bir kum saatinin
Avuçlar arasından kayıp giden kumda son bulur...

Ama hep sevmekle başlar her şey
Ve sevmekle son bulur...

Ben seni sevmekle başladım
Doğan gün aynada seni aydınlattı benim yerime
Gece yastığa sen başını koydun benle...
Çorbama daldırdığım kaşık senin içindi
İçtiğim su senin...
Attığım adım sendin
Vardığım durak senin...

Ve sensin yine düştüğüm bu yol
Bavulum sen
Biletim sen...
Başımı amansızca dayadığım şu otobüs camı sen
Geçip giden yol çizgileri sen...

Seni sevmekle başladı bende her şey
Seni sevmekle son buldu...
Zoraki vedalar vardır sevgili
BAŞI SONU SEN... 
 
İçimden geldi ...

23 Ocak 2014 Perşembe

DANTEL BLUZ





     Merhabalar ...


       Elinde kalan son kumaşı da dikmiş mutlu mesut bir hatun var karşınızda :) Yarın cuma kısmetse pazara gideceğim bakalım.


       Model Burda 9/2013 113 no salaş giymeyi seviyorum. Tesettüre çok uygun oluyor. O yüzden sık sık böyle üstler alıyor dikiyorum. 


İşte bu da Pınar'ın :)




        İnanır mısınız bu bluz 36 beden. İlk baktığımda bu ne kadar büyük böyle bir teğelleyip bakayım daraltayım dedim ama giyince dökümlü güzel duruyor.




           Yaka ve kol etek kenarlarını hemencik içe kıvırıp zikzak diktim. Dikimi süper basit kendi çok şık. Darısı yeni kumaşların başına inşallah.

Herkese mutlu akşamlar :)

21 Ocak 2014 Salı

İLK KAZAK DİKİMİ - KEÇE İLE SÜSLEME





    Selamlar selamlar :)

        Güneşe endeksli neşe ve enerjimle geldim. Bol bol depoladım bugün. Nasıl mı cam silerek :) Havayı güzel gören annem hadi şu camlarımızı sil dedi itiraz yok. O ne derse o olacak. Hastane durumumuz iyiye gidiyor kontrolümüz iki ay sonraya kadar uzadı hamd olsun. 


      Gelelim kazağımıza , bu parçayı pazardan 3 liraya aldım yine dolaştırdım bir kaç gün en sonunda sevdiğim kazağımı kalıp yaptım. 



         İyi hoş güzelde baktım böyle bomboş dümdüz bende keçeden şekiller çıkarıp diktim. Uzun şeritide kumaşta defo vardı kapatmak için kullandım.



Sonuç bu.... ılık suyla yıkadım astım bakalım akibeti ne olacak :)



Herkese bolll güneşli günler. Gerçi yine kar kapıdaymış ama olsun.

19 Ocak 2014 Pazar

BARFİ yi izlediniz mi ?






     Ağlamak için, gülmek için , gülerken ağlamak için , keyifli bir kaç saat için , aşkın ne demek olduğunu anlamak için yapılmış Barfi çok çok beğendim. Gece ne kadar ağladım ne kadar gülümsedim gülerek ağladım bilmiyorum. Aşk budur dedim Aşk.


Buyrun fragmanımız ;




Barfi : Aşkın dile ihtiyacı yoktur. Hatta akıla bile ...

Ranbir Kapoor, Priyanka Chopra And Ileana
2012- Hindistan

Barfi konuşma ve işitme konularında özürlü bir gençtir. Barfi bir kızı sevse de kızın ailesi Barfi’yi özürleri yüzünden istememektedir. Barfi bu durum karşısında hayatına çeki düzen verir ve hatta bir sevgili bile bulur. Fakat hayat tekrar önceden sevdiği kızı karşısına getirir ve artık bir seçim yapmak zorundadır.

Size filmden bir müzik küçüçük bir klip paylaşayım bakın.






  Biraz spoiler olcak ama ikinci sevgilisi otizmli Barfinin ve aşkın büyüğü o :)


 Herkese keyifli pazarlar...




16 Ocak 2014 Perşembe

İYİMSERLİK ANDI






 
 
 
 
Kendine söz ver:

Güçlü olacağına ve akıl huzurunu hiçbir şeyin bozmasına izin vermeyeceğine;

Karşılaştığın insanlarla sağlık, mutluluk ve bolluk konuşacağına;

Arkadaşlarına onlarda özel bir şey olduğunu hissettireceğine;

Her olayın aydınlık yanını göreceğine ve optimist olacağına;

Hep en iyiyi düşüneceğine, en iyi için çalışacağına ve en iyinin geçekleşmesini umacağına;

Başkalarının başarılarına da kendi başarına sevindiğin kadar sevineceğine;

Geçmişte olan hataları unutacağına ve gelecekteki başarıları görmeye odaklanacağına,

Her zaman neşeli bir yüz ifadesi taşımaya çalışacağına ve karşılaştığın her canlıya bir gülümseme sunacağına;

Kendini geliştirmek için çok zaman ayıracağından, başkalarını eleştirmeye zamanın kalmayacağına;

Endişelenmeyecek kadar geniş, kızmayacak kadar asil, korkmayacak kadar cesur ve sorunların varoluşuna izin verebilecek kadar mutlu olacağına söz ver...
 
 

14 Ocak 2014 Salı

DHOOM 3 GEL ARTIK ...







           Aylar öncesinden verdiler gıdım gıdım görüntüleri reklamları , sonra Hindistanda orda burda heryerde girdi vizyona. Türkiyede böyle insana nispet yapar gibi çok yakında dediler getirdiler koca koca afişleri bir ay oldu film yok tarih söyleyende yok. Dayanamıyorum internete düşmüş izleyeyim diyorum. Birlik olmuşlar Türkçe ye çevirmiyorlar. :) İyi de yapıyorlar aslında. Filmin şarkıları yayınlandı çevrildi. Bende sabah akşam dinler olmuşum haberim yok. Telefonuma melodi bile yaptım o derece. İçimden bir ses sinemaya gidemeyeceksin izlemeye diyor neden bilmem. Uzun lafın kısası Pınar kısa laf buysa demeyin. Saatlerce sevdiğim birşey olursa konuşabilirim hala konuşuyorum sustum. 


   Önce şarkıyı paylaşayım Türkçe altyazılı çeviren arkadaşa çok çok teşekkürler :)




 İşte fragmanı ;


      Sanmayın öyle aşklı meşkli hint filmlerinden onların yeri ayrı ama bu aksiyon :) Dhoom serisinin 3. filmi benim için önemli olmasının sebebi Aamir Khan :)



   İnşallah izleyebilirim.. :) diyor kaçıyorum. Ütülemem gereken bir gömlek var yayınlamak için. Düğmesiz iliksiz :)




12 Ocak 2014 Pazar

HAYIRLI KANDİLLER










En büyük sermaye " DUA" dır...
ﺑِﺴْـــــــــــ ــــــــــ ـﻢِ ﺍﷲِﺍﺭَّﺗْﻤَﻦِ ﺍﺭَّﺗِﻴﻢ
...ALLAH'ım..! Kibirimizi Kabartma,
Elimizi Daraltma, Bu Günlerimizi Aratma,
Bizleri SEN/den Başka Kimseye yalvartma,
Tüm Muhammed (S.A.V) Ümmetini Cennetine,
Peygamber Efendimizin Şefaatine Nail Eyle İnşALLAH...
__AMİN__

9 Ocak 2014 Perşembe

BİR KALIP İKİ ELBİSE :)




         Merhabalar ;

            Evdeki kumaşlar bitecek diye giriştiğim dikiş işi son hızla devam ediyor diyeceğim diyeceğim de hangi hız :) Kestim kumaşları 3 gün gezdiler ortalıkta dün diktim şükür ki :) Yazlık kışlık demiyorum. Ne varsa bitireyim diyorum.

Modelim Burda 2012/10 - no 127


 Bu kışlık gibi biraz daha kalın :)



         Bu elbisede de modelden ayrı yaka ve kol kenarlarına biye geçtim. Daha derli toplu durdu bana göre :) Fermuar yok kaldı yarım :(. Bu kalıbın etek kısmını çok sevdim sadece etek diksem olur mu ki :)

       Burdan kendime not: Kumaş alırken lütfen renge göre ip,fermuar ve düğme al :) Al dursun buna olmazsa başkasına olur:)


Musmutlu akşamlar hepinize ..

7 Ocak 2014 Salı

SİNİR OLDUKLARIM #1#





         Aslında 1 dedim ama umarım devamı gelmez. Nedendir bilmem böyle kaşlarım çatık ellerim titrek sinir modundayım. Sonra dedim ki yazayım rahatlayayım. İşe yarar mı bilmiyorum deniyorum.

1- Soru sorduğunuzda bilmediğinize inanamayıp aaa cevap şu diye tepki veren kişiler. Ben herşeyi bilmek zorundamıyım. Belki ilgilenmiyorum arkadaş.

2-Herşeyi kendine hak sana çok gören aile akraba kişileri. Ya ben çalışmıyorum evdeyim diye insanda mı değilim . Duygular istekler falan işle mi paralel. Nedir bu anlamıyorum.

3-Hobilerimden bahsedince uzaydan gelmiş icat yapmış gibi  yada çok çok lüzumsuz işler yapıyormuşum gibi aldığım tepkiler. Neye lazım olcak ki , bunu kim kullancak ki , nereye asılır ki bu . Soğuttular yemin ederim artık elim gitmiyor.

4-Dikiş dikmekten DIY gibi projelerden bahsettiğimde aldığım tepkiler. Ay alırdık ne uğraşıyorsun ki. Sen onu dikemezsin biraz zor sanki. Aman uğraşmaya değmez.

5-Yeni bir dil öğrenmek istiyorum dediğimde yada hiç ilgileri olmayan bir ülkenin filmlerinden müziklerinden bahsettiğimde ( Hindistan- Bollywood-Hintçe (urduca) ). Onlarda kim ya ay ne saçma şey, Boş kaldın galiba sen başka işin mi yok.Dinlemiyorlar bile sonra aman onları mı savunuyorsun orda mı yaşamak istiyorsun yok bilmem ne gibi ithamlar.

6-Herşeyin bir sertfikası olması gerekir diye düşünenler. Ya açın google kocaman bir kurs yok vaktim yok gidemiyorum ama işliyorum dikiyorum boyuyorum. Biliyorum bu dokunuyor işte size.

7-Dışarı çıktığımda hiçbir yerde lavaboya gidemiyorum. Pislik üstüne pislik.  Arkadaş siz deli misiniz. Temizlik imandandır. Nerde kaldı. Evinizde de mi s.çp bırakıp gidiyorsunuz. Cami lavabolarına gidin çok mecbur kalırsanız aklınızda bulunsun.

8-Evli arkadaşlarım gerçi benden başka bir bekar kalmıştı oda geçen ay evlendi. Sanki bütün hayat evlilik üzerine kurulu ikişer çocuk yaptılar. Hep aynı sohbet . Nasılsın ne yapıyorsun e hani evlenmiyormusun. Evlenmiyorum ya evlenmiyoorum bıktım sizden. Bu bir eksiklik değil. Tercih. Elbette ki bende gönlüme göre bir insan bulduğumda evleneceğim. Hiçbirinizi de çağırmayacağım.

9-Birde bunların evli değilsen çalışacaksın versiyonu var. Çalışmıyorum annem hasta ben 3 haftada bir 2 gün hastanedeyim tetkikler çekimler hariç. Hastaneye iki minübüsle gidiliyor uzak. Benim babam yok. Kardeşim tabi ki çalışıyor. Kime söyleyebilirsiniz kaç kere söyleyebilirsiniz sabah 7 de gidip sıraya girin o bölümden o bölüme koşun diye.Varsa böyle bana izin verecek işveren tanıdığınız memnuniyetle yani. Yoksa 12 - 13 sene çalıştım size sormadım.

     Yeter mi yeter sabredip okuduysanız benden mutlusu yok. Uzar gider diye korktum kestim burda. Bu kadar negatifin içinde pozitif olmaya çalışıyorum. Yada negatif benim herşey gözüme batıyor. Bilmiyorum. Ruh sağlığım eksilere doğru gidiyor. Sabır diyorum sabır.

Herkesede booollll sabırlar diliyorum.

5 Ocak 2014 Pazar

Kırmızı gömlek ( ilk gömlek dikimi:))


Merhabalar ...

       Yazmassam buraya ipin ucu kaçıyor hevesim kalmıyor elim gitmiyor üşeniyorum çekiniyorum. Bazen yaptıklarımı beğenmiyorum. Bazen bilindik deyip gereksiz görüyorum. Bir türlü tam anlamıyla barışamadım blog işleriyle. Okumayı yorum yazmayı seviyorum ama saatlerce geziyorum bloglarda.


      Gömlek benim için önemliydi. Büyük bir adımdı. Yaka, kapaklı düğme yeri , ilik açma, kol yırtmacı hepsini bu gömlekte denemiş ve şükür ki öğrenmiş oldum. Google amcamın katkılarını hiçe sayamam tabi :)

       Gömleğim bu arkadaşlar :) 
 




        Kapaklı ilik yeri biraz uğraştırdı ama en sonunda e çok kolaymış dedirtti.

         Nasıl anlatılır bilemedim ama resimledim. Bu şekilde diktikten sonra dikiş payından birazcık kestim.Terslerini çevirince oldu.


          Sonra makinemde ilik açmayı artık öğrenme zamanı geldi dedim.Aldım elime düğmeyi ilik ayağını :) Kullanma kılavuzu ne dediyse yaptım.




Benim gözümü en çok korkutan da şu yaka olmuştur. Pervazı içten mi dıştanmı dikeceğim. Nasıl olcak resimlerle anlatmış arkadaşlarım anlayamıyorum.Derkennnn bu videoyu buldum.


  
      Adım adım tane tane gösteriyor. Bende aldım bilgisayarı bir durdurdum bir diktim.




                Şükürler olsun buda oldu :)

Ve nihayetinde birşeyler daha öğrenmenin verdiği mutlulukla gelip içimi dökeyim dedim.

Unutmadan kalıbım Burda dergisi Eylül  sayısından etek kısmını iptal edip uzattım o kadar :)



Herkese mutlu haftalar ...

2 Ocak 2014 Perşembe

DEBBİE MACOMBER- BİR DİLEKLE BAŞLADI HERŞEY



        Merhabalar ;


       Artık bu kitapları bilmeyen okumayan kalmadı sanırım :) serinin son kitabı da yoldaymış yani son buluyor mucizeler dükkanı maceramız . Ben hepsini büyük bir keyifle okudum.Bakalım final nasıl olacak.


        Bu kitabı aldığımda ya sanki ben bunu okumuştum. Yok ya okumadım almadım yok eminim. İçinden bir iki satır bakıyorum. Kitapçıdan çıktım aklımda soru işaretleri ilk defa böyle oldum. Sorunu sonradan anladım. Serinin bu son iki  kitabının sırasını kaçırmışım. Bir sonrakini okuduğum için bundaki kararterler tanıdık geldi bana. Okumayan arkadaşlarım için sırayı yazayım dedim. Çok karışmıyor ama bence tadı öyle çıkıyor yani sırayla :)


1-Küçük mücizeler dükkanı
2-Bir yumak mutluluk
3-Bahçemde yeşeren umutlar
4-Mucizeler dükkanına dönüş
5-Bir dilekle başladı herşey,
6-Yeni başlangıçlar mevsimi

İşte bu sırayla :)


       

Arka kapak

Dilekler, içtenlikle istenince gerçekleşen hayallerdir... Hayata yeniden tutunmak için önünde yirmi dilek duruyordu... Kâğıda döktüğü yirmi hayal... Acı çekmektense geleceğe umutla bakmasını sağlayacak yirmi ihtimal...

Artık bir sonraki güne güzel duygularla başlamak için hazırdı, çünkü gerçekleştirmesi gereken hayalleri vardı. Çünkü hayat her şeye rağmen yaşamaya değerdi... Hayatınızda çok isteyip de gerçekleştiremediğiniz şeyler mi var? O halde hemen kâğıdınızı kaleminizi alın ve dilek listenizi hazırlamaya başlayın...



           Ben başladım dileklerimi yazmaya henüz 14'ü geçemesemde devam ediyorum.:) Bakalım bu yıl neler olacak..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...