Aşık olduğum şehir..

Aşık olduğum şehir..

17 Nisan 2013 Çarşamba

Yanlış Hayatın Peşinde Koşmayacaksın!







          Ne olmasını bekliyorsun? Hayatın sana ne sunmasını bekliyorsun? Dün akşam hayalini kurduğun şeylerin, sabah olunca gerçekleşeceğini mi umuyorsun?

          Sistem böyle çalışmıyor! Düşünce gücü, metafizik, parapsikoloji, din, matrix, secret, yoga, meditasyon, aklına her ne geliyorsa, neye inanıyor ve peşinden gidiyorsan, hepsi bir yerde tıkanıp kalacaktır!

          Ummakla, dilemekle olmuyor, ayağa kalkacaksın!

          Her şeyden önce farkına varacaksın!


           Hangi öğretiye inanırsan inan, üstün körü anlamayacaksın. Bir bilgiyi gerçekten hayatında uygulayamıyorsan, o bilgiye sahip olduğun yanılgısına kapılmışsın demektir. Kendini kandırmayacaksın!

          Gerçekleri anlayacak, sonu her ne olursa olsun kabul edeceksin. Bazen bildiklerin, öğrendiklerinin acı verir. Onu da yaşayacaksın. Önce kendinin, ne olduğunun, nelere sahip olduğunun, gücünün, yeteneklerinin, bu hayata neden geldiğinin farkına varacaksın.

         Hayatını, gereksiz şeyler uğruna harcamayacaksın. Kalbinde yaşadığın her duyguyu aşk sanıp, peşinden çöllere düşmeyeceksin. Aşkın adını ağzına almadan önce, uzun uzun düşüneceksin. Yüreğinle yüzleşeceksin. Sevgiyi, tutkuyu, şehveti, alışkanlığı, çekimi, aşkı birbirinden ayırt edeceksin.

        Hiç kimsenin ve hiçbir şeyin senden daha önemli olduğunu düşünmeyeceksin. Bedenine, ruhuna, aklına sahip çıkacaksın. Hak etmeyenin ardından yas tutup, bunu da aşka bağlayıp, aşkın şanını kirletmeyeceksin. Kendini tanıyacaksın, hem de çok iyi tanıyacaksın! Kimleri, neden ve niçin seçtiğini bileceksin.

        İnsanız hepimiz, elbette zayıflıklarımız, düşkünlüklerimiz, saflıklarımız var ancak kendi huylarını, eksiklerini iyi tahlil edeceksin. Ardından gözyaşı döktüğünün adını doğru koyacaksın! Yıllar süren yaslar yaşayıp, unutamadığını iddia edeceğine, neden hayatına başlayamadığını çözeceksin. Korkularınla yüzleşeceksin.

       Yattığın yerden, kurduğun hayale uygun bir beyaz atlı prens beklemeyeceksin. Aklın çalışacak, elin ekmek tutacak, kimseye boyun eğmeden yaşamanın lezzetini bileceksin. İster kocan olsun, ister oğlun, ister anan, ister baban, kimsenin sevgisiyle hükmünü birbirine karıştırmayacaksın. Ezilen, zavallı, akılsız olmak kazandırır gibi dursa da, sonunda mutlak kaybettirir; bunu unutmayacaksın!

       Başkalarına değil, kendi gücüne inanacaksın. Birinin boynuna asılarak durursan, karşındakini yormakla kalmazsın, bir gün kendi kolların bile çekemez ağırlığını düşersin; kimseye dayanmayacaksın! Dünya da sensin, evren de! Kendini geliştireceksin. Büyüyeceksin, olgunlaşacaksın. Ruhunu da, aklını da bedenin gibi besleyeceksin. Önce sen büyük olacaksın, farkında olacaksın, sonra dünyanın zevklerinin, aşkın, hayatın tadını çıkaracaksın. Emanet hayatlara tutunup, ömrünü harcamayacaksın. Ne olmasını bekliyorsan, sen öyle oturdukça, olmayacak.

Boşuna hayal kurmayacaksın!
CAN YÜCEL

   Hadi hep birlikte ayaklanalım :) 

    Telefonumun kablosunu bulamıyorum :) Resim atamıyorum postta yapamıyorum. Off ta off halbuki diktiklerim var evimizin misafiri var varda var... Arayı uzatmışım post yapmamışım sınavlar yaklaşmış içim çok çok sıkılıyor bu günlerde bilmem ki ne oluyor bana böyle...



  

5 yorum:

  1. Hımm çok umut veren ama umuttan çok ayağa kalk, yürü diyen bir yazı olmuş. Can Yücel döktürmiş.

    Bazen ben de diyorum kendime bunları sonra takılıyorum fark edemediğim bir şeye hoooop düşüyorum. Bir süre unutuyorum her şeyi kalıyorum olduğum yerde sonra yine yeniden toparlamıp devam ediyorum hayatıma.

    Bence de umut edip beklemeyelim, neyi istiyorsak ona doğru bir adım da biz atalım.

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir ara o gücü bulamıyorum. Tam buldum derken bir sorun çıkıyor bir türlü istediğim hayata ulaşamıyorum. Yada bana öyle geliyor şu an :) Umarım atarız bütün güzel adımları hayatımız için. SEvgiler...

      Sil
  2. Canım süper bir yazı koymuşsun,bir an silkelendim yani:)Hayat bu canım,bazen sağlam bir yola giriyorsun,bazen yolunu kaybediyorsun,önemli olan kendini kaybetmemek,yani iyi tanımak,ben bu yazıdan bunu anladım.4 4'lük yapam
    ıyoruz,en azından ben yapamıyorum ama kendimi tanımaya çalışıyorum.Galiba çok mütevazi de olmayacaksın,kibir göstermeden değerini hissettireceksin.Yaş 32 20'li yaşlardan kafam daha az karışık,ne yaşıyorsan geçiyor,bir yenisi geliyor.Özet olarak,en iyisi ;'Yaşa gitsin':))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canımmm.Yaşa gitsin bu kulağıma küpe olsun :) Herşeyi kafama takan biriyimde :(

      Sil
    2. Takma canım,inan ben de öyleydim,şimdi bambaşka bir hayat yaşıyorum.Dua et,gerisini takma kafana,öptüm:)

      Sil

Yorumlarınız değerlidir ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...