Aşık olduğum şehir..

Aşık olduğum şehir..

20 Haziran 2013 Perşembe

BAŞÖRTÜ - TESETTÜR - KAPANMAK - KAPALILIK..



          Adını siz ne koyarsanız koyun ben bilmem, amma velakin bugünlerde sinirleniyorum. Neden bilmem çok gözüme gözüküp dokunmaya başladı bu  YARI AÇIK YARI KAPALI insanlar...

         Evet bende başörtülü bir bayanım. Yani dört dörtlük gerekleri yerine getiriyor muyum elimden geleni yapıyorum ama birilerinin buna dur demesi gerekiyor .. Birileri bu bayanlara anlatsın arkadaş başörtü - tesettür her neyse sadece saçını kapatmak değil ...


       O giydiğiniz daracık kot pantolonlar üzerine bel üstü gömleklerle örttüğünüz başörtü olmaz!
       Giydiğiniz diz altı etekle görünen o ten rengi çoraplarınızın içindeki bacaklarla olmaz !
       Göğüslerinizi belli eden daracık gömleklerle, kalçanızı bütün hatlarıyla ortaya seren eteklerle olmaz !
       Badi iç kıyafettir üste beyaz giyip içine lacivert sütyen takarak bak içimde bu var diyerek olmaz !
       Simsiyah çarşafı giyip altına 15 cm topuk giyip çat çat milleti baktırarak olmaz !
       Tamam şal örtmek kolaylık ama açılan dekoltenize ensenize kulaklarınıza ne demeli ?
       Canım eşarpların içinde o kıpkırmızı rujlarınız simsiyah gözleriniz pesbembe suratınız olmaz !
       Kase koyduğunuz içeriden tülbent sardığınız deve hörgüçleri ile de olmaz !!
       O ucunu sivpsivri yaptığınız eşarplarla erkekler suratınızı neye benzetiyor açın okuyun !
       Dantelli penyeler giyip sutyen askıları teni ortada başı kapalı olmaz !
       Ağzınızda kocaman sakız , kalabalık ortamlarda gür kahkahalar olmaz ...




      Daha aklıma gelmeyen gözümün gördüğü nice şeyler var. Tamam kimseye karışmak bize düşmez deriz ama değil bu kadar değil ayaklar altına almanın lüzumu yok bazı şeyleri. Acıyorum esaret gibi duruyorlar esir gibi açın saçınızı kurtulun mesele saç değil !! Siyaset için kapanılmaz , moda için kapanılmaz , herkes böyle diye kapanılmaz , ortama uymak için kapanılmaz.

    Ne zamandır içimde bu dile de getiririm çevremde belki faydam olur birilerine. Öyle din dersleri verecek kadar bilgim yok ama bu kadarına da göz var nizam var ....



Herkese mutlu , musmutlu günler ..

     
   

36 yorum:

  1. Ağzına sağlık, kusura bakmasınlar da bazıları pavyondan kurtarılmış ve zorla kapatılmış gibi giyiniyor. Çok ucuz görünüyorlar, yazık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Evet zorla bile olsa bu kadar aşağılanmaz birşey ..

      Sil
  2. Merhaba sevgili Pınar,tesadüfen rastladım sana çok güzel bi konuya değinmişsin bende yıllardır rahatsız (hatta sinir)olduğum için bişeyler yazmak ihtiyacı duydum.Seninde dediğin gibi sadece sımsıkı başını örtüp daracık pantalon giyenler(iç çamaşırının rengi ve modelini belli edecek kadar),daracık gömlek yada badi giyerek içinde ne varsa beli olanlar,en süslü hanımların bile cesaret edemediği topuklu ayakkabıları giyenler,kıpkırmızı ruj,allık ve göz makyajıyla ben burdayım diye bağıranlar, hatta tayt giyenler...Müslümanlık bu değil bayanlar,kapanmak bu değil, sizin anne babanız nasıl müsade ediyor anlamakta zorlanıyorum.Kararında,üstüruplu giyinenlere ise hayranlıkla bakıyorum.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba çok teşekkür ederim. Evet bir aile büyüğü eş anne baba neden birşey demezler bilmem... Çok cesurlar çok özenti yaşıyorlar....

      Sil
  3. Pınarcım süper yazmışsın.Kapalı olsaydım aynı senin gibi olmayı tercih ederdim,hakkını vererek.Belki de antipatiye yol açan senin yukarıda anlattığın şekilde kapanıp,sırf saçı açık diye diğerlerini eleştirenler.Yaşa sen Pınar,çok güzel bir yüreğin var.Bence sen yüreğinle,herşeyinle 4 4'lük müslümansın canım.Herkes senden örnek alsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim canım. Estağfurullah daha öyle 4/4 lük olabildim mi bilmiyorum ama elimden geleni yapıyorum canım. İnan bana insanda edep haya olcak ilk önce yoksa örtmüşsün örtmemişsin ne fayda...

      Sil
  4. ne güzel söylemişsiniz!
    bu benim de,çevremdekilerin de fazlasıyla tepkisini çeker bir hal almaya başladı.
    ben kapalı değilim lakin inanın bazen bana bakan insanlardan daha fazlası dönüp bu tasvir ettiğiniz tarz bayanlara bakıyorlar.benden daha fazla dikkat çekiyorlar orası kesin!
    diz hizasında etek bile giyenini gördüm,güzelce yaklaşıp soracaktım ama yapamadım elbette.tartışmaya girmek istemedim çünkü.şaşırıp kalıyorum gerçekten ve de üzülüyorum.üslubunca giyinenleri görünce nasıl da hoşuma gidiyor.eskiden pek bu tarz şeyler yoktu sanki,sonradan arttı gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet malesef ki son yılların artışı bu sebebi malum ... Siyaset yapmak istemiyorum. Dinini imanını hükümete bağlayanlar var üzgünüm. Sor eminim aynı giyimi gibi ahlaksızca da cevabını verecektir. Bence ahlaklı bir başı açık bayan , onlardan kırk kat üstün. Amaç dikkat çekmek işte tamda tersi olması gerekirken..

      Sil
  5. Sonuna kadar katılıyorum.. Daha bugün gördüm.. Pembe bir gömlek giymiş ama o kadar dar ki düğmeler patlayacak gibi duruyor, tövbe estağfurullah.. herkes kendinden sorumludur da bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyorsun şaşırıyorum artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O daracık gömlekler etekler daha neler neler.. Ama şunu bilmeliler bazı durumların sorumlulukları vardır. Kapanmak hal ve hareketlerde giyimde konuşmada daha bir ağırlık daha bir özen ister. Yanlış anlaşılmasın her bayan böyle olmalı aslında.

      Sil
  6. Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Sizin deyiminizle yarı acık giyinenleri geçtim. Elbise giyer gibi dar pardesü giyenleride hoş göremeyeceğim. Çarşah giyecek kadar takvalı olup ayakta terlik gözde kalın sürmeler pek hoş olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sormayın özellikle o çorapsızlar ve pardesüden fırlayan kalçalar ... Anlam veremiyorum nasıl bağdaştırıyorlar örtünme ile giyimlerini..

      Sil
  7. Canim yaa agzina saglik, bazan neyi nasil yapacagimizi bilemiyor olabiliriz ama dedigin gibi goz var izan var. Bugun haberlerde taksimdeki bikinili kizi ve tepki gosteren hanimefendiyi okudum. Ben acigim ama daha basligi gorur gormez yuuhhhh dedim, ve canigonulden optum Umit hanimin ellerinden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim .Sormayın herşeyin aşırısı bence gereksiz herşeyin bir yeri zamanı var. Neden insanlar böyle uçlarda yaşar bilemiyorum. Bilmese inanın daha kapalı olurlar özenti mi dersiniz heves mi birşeylere mecburiyet mi bilmiyorum ve bu insanları hiç hiç anlamıyorum.

      Sil
  8. Selam adasim :) ben başı kapali değilim ama seninde bahsettiğin nu insanlar benide rahatsız ediyor ben o uzatilmis kafalari tüplü televizyona benzetiyorum beni cok rahatsiZ ediyor o daracik kotlar kafada baş örtü affina sığınarak soylemek istiyorum kafalari kapatip popolarini aciyorlar yazik!!! Benimde aile buyuklerim baslarini orterlerdi ama boyle degil bu ortunmek degil neyse bu konuda soylenecek cok sey var ama sanırım bana düşmez kendine iyi bak iyi geceler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım açıksın diye sana niye düşmesin. Sonuçta hepimiz görüyoruz doğruyu yanlışı ailelerimizden de biliyoruz. İnan bana bu insanlara akıl fikir vericek bir kurum bir yol lazım.

      Sil
  9. Bence çok haklısın. İnsanın yazık diyesi geliyo :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazık diyoruzda birde acayip sinirleniyoruz :D Doğruyu söylesek suçlu oluruz diye susuyoruz :D

      Sil
  10. PINARIM YERDEN GÖĞE KADAR HAKLISINDA
    ALACAĞIMIZ YOK MALESEF
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  11. harika bir yazı olmuş canım aile baskısı cevre bskısı bence bu hale getiriyor insanları.he bide modern kapalı deyip podyumdan cıkanlarda o ayrı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modern olmak güzel giyinmek tabi ki onlarında hakkı hakkını vererek yapsalar ne kadar güzel kıyafetler var neler neler var :D Teşekkür ederim canım. Doğru baskı hiç bir şeye çözüm değil bence öyle kapalı olacaklarına aileler baksın açık olsalar daha iyi ...

      Sil
  12. Pınarcım yazına bayıldım . Bence aynı durum açık hanımlar içinde geçerli ben tesettürlü değilim ama bazen açık hanımlarda açık olmaklatan öteye geçip yarı çıplak dolaşıyor ve bana öyle geliyorki dikkat çekmek isteyen bayanın açığı kapalısı yok :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biryerde haklısın canım. Ama inan ki açık yapınca insan bu kadar yadırgamıyor nihayetinde açık diyorsun hani fikri belli. Ama kapalı yapınca bunları olmuyor işte ...

      Sil
  13. çok önemli bir konuya değinmişsin arkadasım.haklısın yerden göğe kadar.sevgiler

    YanıtlaSil
  14. ahlak örtüsü olmayanı baş örtüsü dindar yapmaz..doğru söze ne denir canım..sonuna kadar katılıyorum yazdıklarına..eğer bende birgün kapanırsam kesinlikle üslübuna uygun olarak kapanmak isterim..vucut hatlarını belli edip yüzünde bisürü boyayla dolaşırken kafanı kafamışsın neye yarar..kapanmak bu değil bana görede..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım inan kapanıp kapanmamak değil mesele nice açıklar var tertemiz... Hala kızıyorum gördükçe yazdım ama geçmemiş sinirim :D

      Sil
  15. Bu konuda sana kesinlikle katılıyorum...Bazı insanlar var ki, gerçekten kapanmanın amacını bilmedikleri açıkça ortada. Bazıları var ki alımlarından çalımlarından geçilmiyor, ben bayan halimle bile dönüp dönüp bakıyorum.
    Ama zaten kimin ne için kapandığı belli oluyor bir bakışta, gerçekten imanı için mi yoksa başka amaçlar için mi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında içlerinden hiç gelmiyor eminim. Baskı üstü örterken başka yerleri açıyor işte malesef :(.Birde moda merakı var tabi insanoğlu aşırıya kaçmamayı bir başaramıyoruz :)

      Sil
  16. Ben başı açık bir bayanım ve şimdilik kapanmayı da düşünmüyorum. Kapalıya da açığa da saygım sonsuz. Ailemde, arkadaşlarımda başı kapalı da çok var, gerisi açık da :)
    Mesele başın kapalı olması değil, zihnin açık olmasıyla alakalı.
    Sokaklarda saçını görmeyip de göğsünün, poposunun tüm kıvrımlarını detayıyla gördüğümüz bayanlara o kadar çok rastlar hale geldik ki artık içim kaldırmıyor.
    Eminönü'nde özellikle, taytın üstüne body giyip başını sıkı sıkı bağlayanlar, tablo gibi rengarenk makyajlar yapıp bir de bize yan yan bakanlar beni çileden çıkarıyor. Ve şu ikinci karikatürdeki durumun bire bir aynısını defalarca yaşamış olmak beni hem güldürüyor hem sinirlendiriyor.
    Yazdığın yazının her satırını defalarca okudum ve her kelimesinde sarılıp öpesim geldi.
    Allah senin gibi zihni aydınlık Müslümanların sayısını tez zamanda arttırsın İnşallah.
    Allah'a emanet ol güzel arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla kapalı açık ayırmadım bugüne kadar. Benim için önemli olan terbiye hepsi budur yani. Bunların zihinleri gerçekten nereye kaybolmuş çok merak etmekteyim inanın. Amin canım cümlemizi nasıl denir cahillikten korusun Allah'ım. Çok teşekkür ederim her kelimen için.

      Sil
  17. ben bu tarz kişilerin dini inançdan değil siyasi inançtan dolayı başörtüsü taktıklarını düşünüyorum. yani ne giyersem giyeyim, ne yaparsam yapayım başımda türban varsa namusluyum, dindarım düşüncesiyle şekilcilikten öteye gitmiyor kafalarındaki örtü, keşke herkes senin gibi mantıklı makul düşünebilse, inancının hakkını verebilse, tebrik ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerden göğe kadar haklısın siyaset yalakalık riya ben sene 1999 dan beri kapalıyım ne bir zorluk yaşadım ne bir zorbalık herşey bahane inandığı için örtene laf yok, tiksiniyorum bu insanlardan hepsi bu . Çok teşekkür ederim güzel yorumun için.

      Sil
  18. Merhaba ,
    Daha bugün inanın ki başını kapatmış uzun etek giyip diz kapaklarının yukarısına kadar yırtmacı olan bir kız gördüm. Yanında ben kot ve tişortumla daha kapalı kalıyordum. Nişanlımın ailesi,yengemler ve teyzem de kapalı. Ama hiçbiri o şekilde değil olamaz da. Bununda bir adabı olmalı..Ben zaten Allah için kapananın her daim yanındayımdır Allah ömür verirse bu yolda bende ilerlemeyi düşünüyorum. Ama diğer türlü asla. Bir de şuna da şahit oldum . Başı kapalı fakat giydiği kot pantolonun baldır kısmı yırtık. İnanın ben bile yırtık pantolon giymiyorum.. Düşünceleriniz gerçekten çok güzel takdir ettim sizi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıyı yazdığımda daha iyiymiş sanki bu yaz gördüklerim beni daha da körükledi. İnsanlar çıldırmış olmalı dedim. Ben de artık kelimeler kifayetsiz. İçinizden geldiği zaman layıkıyla inşallah.

      Sil

Yorumlarınız değerlidir ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...