Aşık olduğum şehir..

Aşık olduğum şehir..

14 Şubat 2013 Perşembe

1 MİLYAR KADIN DANS EDECEK




                 Nasıl olduda bu kadar geç duydum bu haberi bilmiyorum :( . Dans ki en sevdiğim kendini ifade etme yolu bence. Öyle güzel bir hareket olmuş ki :). Ülkemizde de artık boyunu aşan bir sorun kadına şiddet. Aslında insana şiddet. Haber izlemekten korkar hale geldik bu yüzden.






Organizasyonun İstanbul'daki ana ayağını, Kadıköy'deki etkinlikler oluşturacak. One Billion Rising İstanbul Platformu tarafından düzenlenen etkinlikler, saat 14.00'te Haydarpaşa Garı'nda başlayacak. 19.00'da Kadıköy İskelesi'nde bazı müzik gruplarının da desteği ile kadınlar dans etmeye devam edecek. Kadınlar, saat 20.30'da sloganlar ve müzik eşliğinde dans ederek Caferağa Spor Salonu'na yürüyecek. Burada birçok ünlü kadının sahne alarak mesajlarını iletmesi planlanırken, sivil toplum kuruluşları mesajlarını verecek ve birçok dans okulunun da katılımı ile gece boyunca yüzlerce kadın dans edecek. İstanbul'daki etkinliklerin saat ve yerleri şöyle: Sarıyer İstinyePark Meydan- 12.00Beşiktaş Barbaros Meydanı- 13.00Kadıköy Haydarpaşa- 14.00Taksim Meydanı- 18.00Kadıköy İskele- 19.00Kadıköy Caferağa Spor Salonu- 20.30  (haberin detayları yurt gazetesi )

Gitmek isteyenlere duymayanlara izlemek isteyenlere herkese duyurulur :)

2 yorum:

  1. Değerli Pınar; ne kadar güzel bir paylaşım bu böyle, çok ama çok teşekkürler, bu konuyu ben de çok önemsiyorum ama İstanbul'da yaşamıyorum, senin paylaşımın için ise ne kadar teşekkür etsek az! Kadına yönelik şiddet durmuyor tam tersine çoğaldıkça çoğalıyor, şaşkınlık içerisindeyim, aynı zamanda da büyük üzüntü.. Ne iyi ettin de paylaştın. Hakikkatten senin de ifade ettiğin gibi Haber izlemek bazen istemiyorum, mahvoluyorum, her seferinde bir yenisi ekleniyor, kadınlara yönelik şiddet olaylarına, dahası bazı insanların. " Yapacak birşey yok evine git" diye o insanları yönlendirmeleri beni çok üzmüştü...

    Bu arada yukarıda yazan sözü çok seviyorum. "Bana sağır olanlara, dilsizim bundan sonra!" harika bir söz..daha önce duymuştum ama yeniden görünce "Hıh işte bu" dedim:)).. neyse...

    Bu güzel günde Sevgililer günü dense de, ben etrafını tüm sevdiklerinin kuşattığı nice yıllar geçirmeni dilerim, sevgi ve selamlar..:)

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim size. Evet şiddet artık öyle yaygın ki televizyonda öğretiliyor, hatta çocuklara çizgi filmlerde öğretiliyor. Yetmiyormuş gibi cezalar hafifletilip insanlara şiddetin yolu açılıyor. İnsanların maddi durumlar yüzünden sinirleri bozuk ev yuva huzurları yok. Daha bir sürü sebep var. Çok üzülüyorum. Çocukken kapımızın önünde gece yarısına kadar annelerimizin oturduğu,bizim oyun oynadığımız günler aslında çok geçmişte kalmış değil. Zaman hızla değişti. Sağır ve dilsize gelince artık Pınar böyle :) Bendende size kocaman sevgi ve selamlar :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerlidir ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...