Aşık olduğum şehir..

Aşık olduğum şehir..

10 Aralık 2012 Pazartesi

SATICI VAR .. SATICI VARR :)


Herkese kocaman selamlarrr..

     Bugün ultrasondan iyi haberler geldi her ne kadar Tsh düşmemekte ısrar etsede nodül çıkmadı tiroidlerimde :) Allah'a hamd olsun. İnşallah böyle geçirip bitiririm bu hastalığımı :)

        Dikişe başladık kumaş alıyoruz ya artık :) İstanbul'un Pendik semtinde azıcık bir dolaşmayla bulabildiğim 3 kumaş mağazası var. Metresi 10 tl den aşağı kumaşta yok malesef .. Yakınlarda bilen gören varsa söylesin :) Alışveriş yaparken de satıcılar sağolsun hepsi ayrı makamdan söyler acemiyiz ya :) Elbet bende öğrenirim enini boyunu rengini kokusunu :) 

Ne tesadüfse iki mağaza Bursa Kumaş Pazarı diye isim koymuş birbirleriyle de ilgisi yokmuş :) 

Velhasıl   mağazalara girdiğim de ilk cümlelerim şu şekilde idi. Ben ilk defa dikiş dikeceğim biraz uygun fiyatlı elbiselik kumaş almak istiyorum. Yalnız uygun olsun yanlış biçersem ziyan olmasın dedim.
Birinci mağaza;

AA hanımefendi öyle demeyin yanlış keserim diye başlarsanız öyle olur olumlu düşünün şurda kumaşlarım var metresi 20 tl :) Kesin dikersiniz dikişten kolay ne var vs vs ...


İkinci mağazada ; 


Aa evet yeni başlıyorsanız siz bunlara hiç bakmayın şurda 5 tl lik az kalmış kumaşlar var onlar dan alın kesin yanlış kesersiniz..  (Hatta ordan 2 metre (10tl lik)  kumaş alırken geçen gün 1 m - 1 m kesilmiş var versem olur mu dedi. :))

Üçüncü mağazadan aldım ( önceki etek diktiğim) kumaşı orda kesmek harici çalışan gelip ne baktınız bile demedi :)
  
Ya sabır dedim. Sonra karar verdim ya Kadıköy ya Eminönü yolları gözüktü bana :) Şimdilik bunları aldım :).






 Sonra gittim  Burda'nın aralık ayı ve pratik dikiş dergilerini almaya,



Pratik dikişte kalıp bulmacasını çözmüş vermişler :) İlk dikiş dikenlere büyük kolaylık gerçi ben diğerinide çözdüm hamd olsun :)  İşte böyle ;



    Marketten aldım yine dergileri kocaman dergi reyonundan baktım bazıları açılmış. Önce anlayamadım kurcaladım açık olanları azıcık fikrim olsun diye .Sonra anladım dergileri açıp arkalarından paftaları almışlar dergileri bırakmışlar çok çok kızdım açıkcası 6 tl- 7tl o markete gelen kesim için para bile değil belki de çok ayıp ...

   Uzun lafın kısası yok canım çokta uzun değilmiş burdan bakınca: yeni bir dikiş başladım azıcık ipucu vereyim başaramazsammmm arada kaynatırım unuturuz hep beraber :) 


Dikilip ceket olcak büyüyünce :)


Herkese iyi haberli, çok mutlu, bol gülümsemeli haftalar diliyorum ...




14 yorum:

  1. Canım ne o öyle,10tl.,20 tl,filan o zaman dikmenin ne anlamı kalıyor,sen dediğin gibi eminönüe git en iyisi mi:)Hobi sahibi oldun ne güzel,maşallah sana,diktikçe dikesin geliyordur,bravo hadi bakalım devam,sırada ne var:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırada ceket var ama bir zorluyor ki sorma :) Kumaş parasına gelince gerçekten 3 metre alana kadar dikilmişini al gibi birşey oluyor. Hep görüyordum burdaki arkadaşlarda 3 -5 tl ye diye inşallah bulurum bende :)

      Sil
  2. Geçmiş olsun canım bizde bu ara annemin tiroidleriyle uğraşiyoruz bende atlattım daha önce
    nodül olmayınca bir süre sonra herşey yoluna giriyor. Kumaşlara gelince Kadıköy'den cuma pazarından almanı tavsiye ederim gayet uygun fiyatlı kumaşlar var kolaylıklar dilerim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Sorma benim annemde de var bir o gidiyor bir ben bazen tandevuları denk getirmeye çalışıyorum bir ayağımız hastanede yine de hamd olsun. Evet orayı duydum inşallah en kısa zamanda gideceğim.

      Sil
  3. Öncelikle Allah acil şifalar versin.

    Dikiş merak işidir; Seviyorsanız, yapmak istiyorsanız nasıl nasıl öğrenir yaparsınız. Aslında her iş öyledir.
    Kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin cümlemize .. Merak ve sabır işi vallahi. Elimden geleni yapıyorum çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. ne yazıkki öyle her mağaza aynı kumaşa farklı fiyat veriyor ne tuttururlarsa güle güle dik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Kumaşlardan anlamadığını anladıklarında da değişiyor araştırmak önemli :)

      Sil
  5. İyi olmana sevindim canım, ellerine sağlık. sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. şimdiden ellerine sağlık dikiş dikmek bir yetenek benim için, hiç teşebbüs etmedim ama hep hevesim olmuştur eğer dikiş dikebilseydim kendime şahane tasarımlar hazırlardım mağaza, mağaza arıyacağıma terzilere anlatmaya uğraşıcağıma oturur dikeridm sen en iyisni yapmışsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende yeteneğim yok diye düşünürdüm ama istemek yeter :) Kendi tasarımlarıma gelene kadar daha çok çalışmam lazım çokkk :) Teşekkür ederim canım bir gün umarım merakın artar başlarsın.

      Sil
  7. KOLAY GELSİN CESARETLE BİÇİN DİKİN GÜLE GÜLE GİYİNİN

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerlidir ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...