Aşık olduğum şehir..

Aşık olduğum şehir..

14 Eylül 2012 Cuma

Yaşamı Ertelemeyin !!

             


           Ben en özel en güzel eşyalarımı kendim için, hiç bekletmeden kullanırım. Siz de öyle yapın. Çünkü yarın hayatta olmayabiliriz. Ya da sevdiğinizi söyleyeceğiniz kimse olmayabilir. Hani gardirobunuzda küflenen o en sevdiğiniz elbiseniz var ya, o çok özel gün için beklettiğiniz, giymelere kıyamadığınız o alımlı tuvalet, o cakalı takım, o göz alıcı kazak... Bugün giyin onu!... Beklediğiniz o güzel gün hiç gelmeyebilir çünkü...

            Değerli misafirleriniz için sakladığınız çay takımlarınızı çıkartın dolaptan; en yakınlarınızla için çayınızı; kimseniz yoksa kendiniz çıkarın hoş bir takımdan çay yudumlamanın doyumsuz keyfini...

             Haydi, açın, nicedir kapalı duran misafir odanızın kapısını. Yıpranır diye korktuğunuz koltuklara serilin gönlünüzce. Çalın, çalmak için önemli! bir konuk beklediğiniz eski plakları bu gece...

           Çalmaya vesile beklerken salonda ki büfede yıllandırdığınız şarabı geciktirmeden açın ve kana kana için. Sakladığınıza değecek biri hiç gelmeyebilir; sizden değerlisi bulunamayabilir.


           Çimlerle buluşmak için düzgün havayı, kırda öpüşmek için doğru sevdayı beklemeyin. Hep ertelediğiniz pikniğin günü bugün... "Haftaya giderim" dediklerinizi ziyarete gidin acilen. Haftaya orada olmayabilirler. Babanızın elini öpecekseniz, oğlunuzu lunaparka götürecekseniz, aşkınızı ilan edecekseniz;... şimdi yapın!

           Ve, ne olur, söylemek için özel bir an beklediğiniz o sihirli sözcükleri hemen söyleyin sevdiğinize. Söylemeye niyetlendiğinizde çok geç olabilir. Daha kaç bahar olacak ki hayatınızda? Yaşamı ertelemeyin, beklediğiniz "o gün" işte "BUGÜN !!
 

CAN DÜNDAR..

Hepimizin gerçekleştirmesi dileğiyle ...

8 yorum:

  1. NE KADAR GÜZEL BİR YAZI
    NE KADAR DOĞRU SÖZLER
    PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
    HAYIRLI CUMALAR

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel demiş.
    Sanırım bizim milletimizin geçmişinde hep yokluk olduğundan böyle bir zihniyet gelişmiş. Ülkedeki insanların çoğunun durumu örneğin kırılan bir porselen takımını ha deyince yenileyebilecek güçte değil.

    Ben biraz da annemin sayesinde her aldığımı hemen kullanırım. Örneğin bizim evimizde misafir odası/oturma odası yok, bir tane salon var orda oturuyoruz. Evimin en güzel yerini misafire ayırayacağım diye kendim mahrum kalamam valla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tasarruf, tutum, güzel kullanım falan güzel şeyler ama hayatın tadını hep ertelememek lazım değil mi ama :)

      Sil
  3. Çok güzel yazı beğenirim bu yazıyı kaç kere de okusam yine yine yüzümde bir gülümseme bırakır. Hayattan kendi payımıza düşeni ne kadar alıyoruz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Payımıza düşeni bilmiyoruz belki de :) Hep ertelemeler sonralar yarınlar geçip gidiyor böylece ömür ...

      Sil
  4. benim de hayat görüşüm de tamda böyle. çok doğru yazmış Can Dündar

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerlidir ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...