Aşık olduğum şehir..

Aşık olduğum şehir..

23 Ekim 2013 Çarşamba

VERİLEN 6 KİLONUN HİKAYESİ :)





                    54-55 arası gidip gelirken tartıda birden eyvah yine kilo mu alıyorum yoksa dedim. Malum 6 kiloyu yaklaşık 3 ayda verdim. Tirodimin yavaaaaş yavaaaaş çalışmasından dolayı yediğim yarıyor durumlarında vücudum. İlaçlarımı düzenli almaya çalışıyorum. Kilo vermemde etkisi olmuştur eminim. Ne yaptım nasıl yaptım yazayım da hem ben güzel güzel (inşallah lazım olmazda) hatırlayayım, hemde okuyana azıcık faydam olsun diyorum :)

                 Doktora sürekli gitmekten bıkmış olan ben bu durum için gitmedim. Zaten nedense kime söylesem 61 kiloyum diye çok değilmiş diyor. Ama boyum 155 olunca olmuyor. Baktım toparlak birşey oluyor Pınar dur demek lazım dedim :)

                 Böyle uzun uzun listelerim yok. Öyle bir sürü light yiyecekte almadım.Tatlı niyetine bol bol ETİ form bisküvi yedim ve hala da yiyorum özellikle limonlu olanı çok sevdim. Fiyatıda uygun 50 Krş. Günde bir paketi geçmedim.





           Genelde 6 dan sonra birşey yemeyin derler ben onu yaz mevsimi diye 8 e kadar uzattım. Beyaz ekmeği hiç yemedim. Çavdar ekmeği yedim her öğünde bir dilim. Hala da sık sık tüketmekteyim. Yemeklerin yağlarını resmen 1 yemek kaşığı şeklinde ölçerek koydum. İlk iki ay hiç makarna , pilav , börek , unlu mamullerden hiç birini yemedim. Sonra ki iki ay ve halen bunlardan en fazla 2 yemek kaşığı - bir dilim yiyorum.

          Yarım yağlı yoğurt , günde bir kase en büyük yardımcım oldu sanırım yağ yakmamda. Ve günde bir fincan yeşil çay. Bunlar hep duyduğumuz okuduğumuz yöntemler işe de yarıyorlar :) Bol bol sebze yemeği yedim . Yeşil fasulye , pırasa , ıspanak , hiç sevmediğim halde kapuska ( beyaz lahana ) bile yedim çeşit olsun diye :)  Nohut , kurufasulye gibi baklagilleri muhakkak bir öğüne koydum. Tavuk temel gıdam oldu , haftada bir gün kırmızı et yedim. Yumurtamı ( haşlanmış) hiç eksik etmedim kahvaltılarımdan .Domates - salatalık - beyaz peynir üçlüsü yumurtaya eşlik ettiler her sabah. Çayı çok seven çok içen biri olarak şekeri bırakmam gerektiği için :( üzülerek çayı azalttım, sonra şekeri azalttım şimdi eh işte :D Geri kalan her türlü yiyeceği , içeceği unutun. Cips ,kola, çikolata, kek vs. aklınıza ne gelirse. Farketmeden neler yemiyoruz ki aslında. :)


          Bir kaç hafta spor da yaptım.  Nivea body ile dinamik sabahlar .Her yemekten sonra çıkabildiysem dışarda , yoksa evde odadan odaya 1 saat yürüdüm. Taktım kulaklığımı hep hareketli şarkılar aldım listeme :)

         İşte böyle Pınar 6 kiloyu verdi şimdi ne diktiyse daraltmaya uğraşıyor :D


 Herkese fit ve sağlıklı ömürler :)





        
       

6 yorum:

  1. harikasın harikasın harikasın.darısı başımaaa

    YanıtlaSil
  2. Tebrikler. Tiroid benim de sorunum ve hemen kilo almaya başlıyorum. Bu ara ilaçlarımı düzensiz almaya hatta unutmaya başladım ve sanki yine kilo aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yesek yarıyormuş bu yüzden özellikle tatlı şeyler , inanın bende çok zaman unutuyorum :( Teşekkürler.

      Sil

Yorumlarınız değerlidir ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...