Aşık olduğum şehir..

Aşık olduğum şehir..

12 Ekim 2013 Cumartesi

BURSA'DA DÜĞÜN , İZNİK GÖLÜ KISACIK MOLA HAYATA :)




         Malumunuz bayrama sayılı günler kaldı. Temizliğini bitirmiş , alışverişi bugün tamamlayacak olan Pınar karşısınızda :) Şu düğüne gittin geldin kenara hatıra olsun diye iki kelime yazmayacak mısın Pınar dedim geldim yazmaya ..


         Bugünlerin güneşine inat o hafta bir soğuk bir yağmur herkesin dilinde aynı söz '' gelin çok tencere dibi yemiş '' :) .






           Zaman geçtikçe her şey değişiyor güzelleşiyor. Mumlar kınalar :D Bende epeydir gitmemişim böyle bir düğüne anladım.


         Damadımız Bursa lı olduğundan orada bir adet varmış. Kına gecesinden sonra kız evi damat evine tavuk almaya gidermiş. Bizde 7 - 8 araba doluştuk damadın köyüne vardık. Gelinle damadı oynatmadan vermeyiz dediler. Türküler, maniler oynadılar.Önce damadın evinde sonra köyde ki akrabalarının komşularının sanırım yağmur altında 8-9 kapı gezdik. Ama hiç boş dönmedik içeçeği, tatlısı ,çerezi ,tavuk-pilavı tepsi tepsi . Şöyle düşünün ki gelin evi 3 gün yiye yiye bitiremedi. :). Biz geldik damat evi geldi tatlı almaya saat sabaha karşı 3:00 davul zurna oynadılar tatlıları alıp gittiler. Çok keyifliydi.


                                  ( Bu resim netten alıntıdır. Ben çekemedim yağıştan dolayı)

 



              Uzun lafın kısası en güzeli kına gecesi idi. Düğün bildiğimiz düğün :) Ne bekliyor duysam artık :) Burada kide Pınar'ın 6 kilo vermiş hali :) iyi ki de vermişim.

       Dönüş yolunda İznik'ten dolaştık. Soğuk olmasaydı iyiydi ama :(. Titreye titreye iki foto çekebildim ancak cepten iznik gölünü. Yazın manzarasını merak etmiyor değilim. Allah ömür verirse yaza oralardayım :).





 Herkese bol güneşli günler :)


4 yorum:

  1. Canım ne iyi yapmışsın da kınaya gitmişsin,çok güzel bir enerji olmuştur:)Elbisenin rengine bayıldım çok yakışmış:)Kilo da güzel vermişsin.Arkadaşını tebrik ederim,ben de Bursalıyım,çok öpüyorum seni:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Uzun süredir hastane falan yormuş beni iyi geldi :)

      Sil
  2. Tavuk alma adedi güzel de sehir hayatinda her hafta bir dugun olunca pek de ic acici olmasa gerek:) biz bir arkadaşın dugununde yapmıştik, saat 2 falan olunca sokakta gurultu patirti derken komsulari polis cagirmisti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım insan iki günde bıkıyor inan :D herhalde bir ay yemem tavuk falan :D biz 3 gibi geldik alışmışlar herhalde ses çıkaran olmadı keyifliydi :)

      Sil

Yorumlarınız değerlidir ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...