Aşık olduğum şehir..

Aşık olduğum şehir..

27 Kasım 2012 Salı

HOŞGELDİN SİNGER :)


               Ben bugünlerde farkettim ki kafamı kitaplardan derslerden kaldıramaz olmuşum ya :) Bu tempoya inşallah hakkını verir geçerim inşallah..

                En sonunda makinamı aldım nasip bugünlere imiş dikiş işine el atmak için daha bir sürü eksiğim var tabi ki mulaj kağıdım ipliklerim iğnelerim kumaşlarım oooo bir sürü bir sürü şey :) Sıfırdan başlamak bu olsa gerek :) Neyse makinayı aldık ya işin büyüğü halloldu sayılır değil mi :)




    Makinaya ipliği bile kullanma talimatına bakarak taktım. Eh artık önümde nasıl uzun bir yol var siz tahmin edersiniz :)

           Dün alışveriş yaparken markette şu meşhurrrr :) Burda dergisini gördüm. Kasım sayısını aldım. Aman Allahım o çizgilerde neeeeee :)


Benim gözüm korktu yaaa :) 


Herkese hayırlı haftalar.


21 Kasım 2012 Çarşamba

Gül limanı oteli - Debbie Macomber filmi ..



                    Gül limanı otelini bir çırpıda diğer kitapları gibi keyifle okudum bitirdim. Ama sanırım yazarın kalemine alıştım. Sonlar yada gelişen olaylar çok süprizli gibi gelmedi. Şöyle ki herşeyin iyi biteceğine emin olduğumu düşündüm ve  çok şaşırtıcı olmadı sanırım :) 

          Kitabın arka kapağında yazarla ilgili web sitesi , blogu kitapları ile ilgili bilgiler detaylar mevcut :)  Orda 2009 yapımı ödüllü bir filmi olduğu yazıyordu. Bende açıp dün akşam izledim :)

Call Me Mrs. Miracle Call Me Mrs. Miracle  kitabından uyarlama bir filmmiş :)







Konu: Dul bir adam 6 yaşındaki ikiz çocuklarına bakması için sevimli bir kadınla anlaşır... Kadın sadece çocuklara bakmakla kalmaz, evi de kısa sürede adeta cennete çevirir. Üstelik onca işi arasında çocuklara hayat dersleri de vermektedir. Adeta bir melek görünümü çizen kadının sihirli bir yönü vardır.

5 emmy ödülü "everybody loves raymond" dizisinden de tanıdığımız başarılı oyuncu Doris roberts'in başrolde yer aldığı filmin yönetmenlik koltuğunda Michael scott oturuyor.


Ben beğendim Türkçe dublaj bir kaç sitede bulabildim bizde sanırım çok tutulmamış :) Biraz fantastik biraz ders verici :) 


Okumadığımız ve görmediğimiz bir sürü kitabı var. Araştırıp bulmaya okumaya çalışacağım :)


Herkese keyifli okumalar :)

16 Kasım 2012 Cuma

Bir Mim Daha Çok keyifli :)



          Eda tatlım beni mimlemiş mimde bir o kadar zor :) Tam film tutkunlarının mimi bu :)  Eh işte bende yaptım bakalım :) 


 Hayatınız bir film olsa hangi filmde başrol olmak isterdiniz?




Sandra Bullock'un bence başarıyla canlandırdığı Margaret olabilirim :)  Başarılı inatçı bir o kadar duygusal ve yalnız ..


Sizi anlatan en iyi, en unutulmaz film sahnesi hangisi olurdu?

          Aradım aradım bulamadım öyle bir sahne ben ya :) Kendimce o kadar karmaşık bir yapıya sahibim ki kendim bile çözmüş değilim..


Eminim binlerce sahne vardır ama en en en etkileyen hangisi, sizce?

           En en en derkennn , Fetih 1453 filminde Fatihin fethinin  müjdelendiği ve oğlunu kollarına aldığı sahneler... Fatihin çocuk sevgisine hep hayran olmuşumdur :)



              Ve The notebook filminde bakım evindeki eşine geçmişlerini bir kitaptan okuyan hatırlamasada onun yanından ayrılmayan o eş ile o mükemmel dans sahnesi ..



 

Aklınızda en çok yer eden, adeta başucu cümleniz olan replik hangisi?

”Senin bu kadar mutlu olmana, ancak senden bir şey almaya hazırlandıkları zaman izin verirler.”
<Uçurtma Avcısı>

“Bana bir şeyi sevme hakkı vermediler, ben de incir reçelini sevdim. İncir Reçeli sendin sevgilim.”
<İncir Reçeli>


“Birinin sana bişey yapamazsın demesine izin verme. Hatta benim bile. Bir hayalin varsa onu koruman gerek. İnsanlar bişey yapamaz ve senin de yapamayacağını söylerler. Bir hayalin varsa onu zorla al.”
<Umudunu Kaybetme / The Pursuit of Happyness>


Ve son olarak filmlerle adeta bütünleşmiş o güzelim film müziklerinden favorileriniz hangileri   ?

Pirates of the Caribbean - yalnız Jarrod Radnic piyano solo mükemmel :)

 Matrix - Rob dougan clubbed to death ve klipte bence çok anlamlı..

 

 Aslında hatırladıkça bu cevaplar uzar gider sanırım :) Benden bu kadar hızlıca dersime dönmem lazım :)

 

 Kimleri mimliyorum derseniz ... Bunları okuyup yaparken keyif alacağını düşünen daha önce yapmamış tüm arkadaşlarımı mimliyorum :) Yorumlarına yapıyorum yazarlarsa muhakkak bakmaya gelirim :) 

 Hepinize kocaman sevgilerr... 

 




 

13 Kasım 2012 Salı

Mutsuzum



               Ben bugünlerde mutsuzum.. Mutsuzluğun tanımı var mı ? Tat almıyorum yediklerimden içtiklerimden izleyip dinlediklerimden , giydiğim hiç birşey yakışmıyor , yaptığım hiç birşey güzel olmuyor , yorgunum , sessizim tek yaptığım şey ders çalışmak herşeyden kaçmak için ders ....


                   Umudumu yanlış yıldızlara anlatmışım , yanlış nehirlerde yüzdürmüşüm gözyaşlarımı , sırtımı dayadığım dağlar yıkılmışta haberim yokmuş , hayallerim benden önce vazgeçmiş benimle olmaktan ... Farkettim ki boğulmuşum iki satır buraya yazayım içimi dökeyim demişim bundan bile teselli bulamamışım...

              Sorduğunuz oluyor mu kendinize ? Boyumdan büyük müydü isteklerim olmadı , yoksa istediklerim olmadığı için mi bana çok büyük geldi ?

Neyse .... Yazsam sonu gelmeyecekmiş gibi ... Yalnızlığımı ölçemiyorum konuşamıyorum paylaşamıyorum... Boğuluyorum...


            ASLINDA ...

10 Kasım 2012 Cumartesi

SONSUZA DEK...



Bırakın tarih yazarlarını atıp tutan profesörleri , bırakın bu topraklarda hak iddia edenleri , Atalarının savaştığı omuz omuza şehit düştüğü topraklara ihanet edenleri ...

Atatürk'ü dinlemek anlamak için o günleri yaşamak için hatta benim gibi gözleri dolu dolu olup sonunda hıçkırarak ağlamak için ... Gazilerimizi dinleyin..


Eğer bu ülkede yaşayıp bu toprakların kıymetini bilmiyorsanız. Bu insanlara ve Başkomutana saygınız yoksa terk edin gidin ... İstiklal Marşında gözleri dolmayan vatanseverim demesin bana...


6 Kasım 2012 Salı

BUKET UZUNER - SU



              Evet Buket Uzuner'le SU kitabı vasıtasıyla tanışmış bulunmaktayım :) Bu kitabın bir dörtlemenin ilk kitabı olmasına da ayrıca sevindim. Devamı olan kitapları pek severim.. Yalnız burdan kendisine kocamann sitemlerimi iletiyorum. Kitabın son sayfasına kadar mutlu edip son sayfada insanı niye ağlatırsın :)  Bir kitapta mezhep ayrımları , kadına şiddet gibi konuları hafif bir dille ama derin bir biçimde değinerek anlattıği için ayrıca çok beğendim. Mutlaka tavsiye ederim :)



Konusu ..

Dörtlemenin ilk romanı Su’da: Gazeteci Defne Kaman bir yaz akşamı bindiği vapurda arkasında hiçbir iz bırakmadan kaybolur. Onu aramakla görevli Komiser Ümit ile arkadaşı Sahaf Semahat kendilerini aniden tuhaf olaylar ve esrarengiz semboller arasında bulurlar. Bir yandan kendi hayatlarını sakatlayan yasak ve tabulara rağmen ayakta kalmaya çalışırken, kayıp gazeteci Defne Kaman’ın peşinde nefes nefese bir maceraya sürüklenirler.


          Ben ders çalışmaya çalışıyorum :) Aöf ten 8 kitap alabildim ama 1 kitabım eksik. Buna da şükür diyorum bir çok öğrenci kitap kalmadı diye boş döndü. Burdan Aöf e de sitemlerimi iletip harcı kuruşu kuruşuna alıp iki ay sonra sınav yapıp kitap sağlayamıyorsanız diyecek birşey yok ..

 Bol bol sitem ettiğim postumu bitirip herkese sitemlerimi yok canım sevgilerimi iletirim :)

 


1 Kasım 2012 Perşembe

AÖF - MARATON - PINAR -MATEMATİK - OFF OFF :)




    Bayram bitti tatil bitti bütün telaşeler geri geldi :)  Malumuz açıktan açıktan üniversite bitirmeye çalışıyorum. Kayıt yenileme zamanları. Ders ekle/ sil işlemi için bir sayfayı açtım ki .. Bu dönem tam tamına 9 ders vermem gerekiyor. Bol bol dua edin bana lütfenn :) Neden 9 ders diyebilir bilenler 2.si geçen yıldan :) 

          Hani bir reklam vardı ya ''ÇOK ÇALIŞMAM GEREK ANNE ÇOK'' diye o geldi aklıma :)





İşte bu da benim stilim :) Özellikle matematik ve iktisatta onun elinde kalemi eksik ya :)


 Veee buda rekorum :) 

            Şaka bir yana stresle başlamamak için bu maratona elimden geldiğince motivasyonumu yüksek tutmaya çalışıyorum. Açıköğretimi hafife alanlar içinde ayrıca bir notum var kendi kendine öğrenmek daha zor ... 
 Velhasıl-ı kelam (nasılda güzel bir kelime bu :) ) Herkese Rabbim zihin açıklığı versin içinde bolcada bana :)


Sevgilerimle..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...